U bent hierYoghurtmuffins met blauwe bessent 40 minVoor 12 grote muffins. |
Ingrediënten
- 375 g zelfrijzende bloem
- 1/2 kl bakpoeder
- ½ kl zout
- 2 eieren
- rasp van 1 citroen
- 2 el citroensap
- 125 g kristalsuiker
- 100 ml olie
- 2,5 dl yoghurt
- 100 g blauwe bessen
- 50 g boter, in blokjes
- 2 el bloem
- 2 el suiker
Zo ga je te werk
- #1 Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 vierkantjes uit bakpapier die iets groter zijn dan de muffinvormen. Duw ze in de vormen.
- #2 Meng de bloem met de kristalsuiker, bakpoeder, zout en eieren. Voeg al roerend de yoghurt, olie, citroenrasp- en sap toe en meng tot een gladde massa. Doe er dan de bosbessen bij en roer voorzichtig om.
- #3 De kruimelige toppinglaag maak je door de koude blokjes boter te mengen met de bloem en de suiker tot ze een gelijkmatig korrelig geheel vormen.
- #4 Vul de muffinvormen met het beslag tot ze bijna helemaal gevuld zijn. Strooi er wat van de kruimelige topping over, bak eerst 3 minuten op 210°C. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C en bak nog 20 minuten verder.
- #5 Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen. Lekker met opgeklopte slagroom of zure room.