U bent hier

Yoghurtmuffins met blauwe bessen

t 40 min

Voor 12 grote muffins.

Ingrediënten

  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 kl bakpoeder
  • ½ kl zout
  • 2 eieren
  • rasp van 1 citroen
  • 2 el citroensap
  • 125 g kristalsuiker
  • 100 ml olie
  • 2,5 dl yoghurt
  • 100 g blauwe bessen
  • 50 g boter, in blokjes
  • 2 el bloem
  • 2 el suiker

Zo ga je te werk

  • #1 Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd 12 vierkantjes uit bakpapier die iets groter zijn dan de muffinvormen. Duw ze in de vormen.
  • #2 Meng de bloem met de kristalsuiker, bakpoeder, zout en eieren. Voeg al roerend de yoghurt, olie, citroenrasp- en sap toe en meng tot een gladde massa. Doe er dan de bosbessen bij en roer voorzichtig om.
  • #3 De kruimelige toppinglaag maak je door de koude blokjes boter te mengen met de bloem en de suiker tot ze een gelijkmatig korrelig geheel vormen.
  • #4 Vul de muffinvormen met het beslag tot ze bijna helemaal gevuld zijn. Strooi er wat van de kruimelige topping over, bak eerst 3 minuten op 210°C. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C en bak nog 20 minuten verder.
  • #5 Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen. Lekker met opgeklopte slagroom of zure room.