Aardbeientaart met vanillepudding en notenbodem
Recept voor 4 personen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een taartvorm van ongeveer 20 cm diameter in met boter of gebruik een bakpapier om de bodem te bedekken. Hak de noten fijn met een blender.
Meng in een mengkom de fijngehakte noten, boter en honing. Roer goed door elkaar tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Druk het notenmengsel gelijkmatig op de bodem en de zijkanten van de taartvorm om de bodem te vormen. Zorg ervoor dat de bodem stevig en compact is.
Bak de notenbodem in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 to 12 minuten, of totdat deze goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Maak ondertussen de vanillepudding zoals vermeld op de verpakking.
Giet de vanillepudding over de afgekoelde notenbodem in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Werk de taart af, net voor het opdienen. Snijd de steeltjes af van de aardbeien en schik ze op de taart. Werk af met bloemsuiker.
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
300 g gemengde noten
150 g boter op kamert°
2 el honing
Voor de vanillepudding:
50 g vanillepuddingpoeder
75 g kristalsuiker
750 ml melk
Voor de topping:
500 g aardbeien
bloemsuiker