Appelcake van appelschijfjes
Recept voor 4 personen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren los met de suiker, vanille extract en gesmolten boter.
Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout. Voeg er geleidelijk de natte ingrediënten aan toe en roer tot een homogeen beslag.
Voeg daarna de melk toe en meng alles door elkaar.
Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes met een mandoline of dunschiller en besprenkel met citroensap.
Vet een ovenschotel in met boter.
Leg een laag appelplakjes op de bodem en verdeel er wat beslag over, herhaal tot de schotel gevuld is met laagjes appel en het beslag.
Plaats gedurende 40-45 minuten in de oven, of tot alles mooi gebakken is.
Serveer warm, ook lekker met vanille-ijs of slagroom.
Ingrediënten
4 appels (Jonagold, Elstar of Golden)
3 eieren
100 ml melk
50 g boter (gesmolten)
1 kl vanille-extract
100 g patisseriebloem
1 kl bakpoeder
90 g bloemsuiker
0,50 kl kaneelpoeder
zout
3 el citroensap
boter (om bakvorm in te vetten)